Utflukter på Malta: Sliema, St. Julian og Mdina

I løpet av Malta-ferien 2013 foretok vi også noen korte ekspedisjoner til andre byer på Malta, foruten hoveddestinasjonene Mellieha, Gozo og Valletta.

Publisert: 2. august 2015

Sliema

Sliema ligger ca. en times busstur fra Mellieha, og er kort fortalt et stort shoppingsenter (som ligger svært nær hovedstaden Valletta). Grunnen til at vi dro dit var at Tale trengte et polariseringsfilter til kameraet. Noe de ikke hadde der. Og det var synd, for ærlig talt synes vi Sliema er langt fra de mest sjarmerende byene på Malta.

Det mest positive med Sliema er at det er fin utsikt til Valletta, og at det er bademuligheter på svabergene rundt byen. Og for de shoppingglade er byen godt egnet til den slags (med mindre man skal ha polariseringsfilter).

St. Julian

Sliemas naboby St. Julian (de har for lengst vokst sammen) er langt mer sjarmerende. Vi syntes St. Julian var et mye finere sted å rusle rundt og ta bilder, for eksempel av de fine maltesiske luzzuene og dgħajsaene (uttales dysa), men ikke så mye mer, heller. I hvert fall ikke på dagtid. På kveldstid er det et bra uteliv her, men dette valgte vi å ikke ta del i.

Mdina

Den gamle hovedstaden Mdina er en fin, ærverdig og gammel by, men samtidig litt kjedelig fordi den virker litt død. Samtidig må vi nok si at vi her ikke er helt rettferdige mot fine Mdina, ettersom vi nok var litt mettet på inntrykk på dette tidspunkt.

Vi angrer slett ikke på at vi tok turen hit, men samtidig holdt det med en halv dag. Vi var her på formiddagen, ruslet litt rundt og tok en kaffe på bymuren før vi reiste tilbake til Valletta.

Reiseinformasjon Malta

På UDs hjemmesider finner man land- og reiseinformasjon, deriblant innreisebestemmelser og generelle råd og tips til reisende, om de fleste land i verden. UDs reiseinformasjon for Malta.