Blant munker og hagegnomer i Melk

I løpet av en ferie i Wien sommeren 2005 valgte vi en dag å ta en kort avstikker til Melk ca. åtte mil vest for Wien.

Publisert: 10. august 2016

Vi valgte tog som framkomstmiddel, og det gikk helt greit med unntak av en luguber togstasjonsbetjent som forsøkte å snyte oss for 70 Euro da vi kjøpte billetter. Heldigvis oppdaget vi svindelforsøket i tide og fikk sporet opp den utro tjeneren, som stengte luka og forsøkte å gjemme seg så fort han hadde ekspedert oss, og fikk tilbake pengene.

Melk Abbey

Vel framme i Melk, uten ytterligere heft, satte vi kurs for Melk Abbey, som troner over byen. Melk Abbey har fått «ny» berømmelse etter at Umberto Eco i boka Rosens Navn kalte en av karakterene for «Adson von Melk», som en hyllest til klosteret og ikke minst det imponerende biblioteket med over 100 000 titler.

Fra klosteret er det flott utsikt til Donau, og det er riktig så trivelig å rusle rundt i den store barokke parken som omgir klosteret. En fin cafe fant vi også der.

Pittoreske gater

Vi foretok naturlig nok også en vandring i de pittoreske gatene i gamlebyen nedenfor klosteret. Veldig trivelig by og god og avslappet stemning.

Hagegnomer

Etter vår vandring gjennom byen kan vi også slå fast at Melk har en og annen innbygger som er mer enn normalt interessert i hagegnomer.

Reiseinformasjon Østerrike

På UDs hjemmesider finner man land- og reiseinformasjon, deriblant innreisebestemmelser og generelle råd og tips til reisende, om de fleste land i verden. UDs reiseinformasjon for Østerrike.