Historiske og vakre Malta

Høsten 1987 så Frodes mor en annonse i VG som skulle få uante konsekvenser. Det var en annonse fra Kontorskolen A/S, som tilbød reiselivsutdanning på Malta. «Hadde ikke det vært moro», sa hun, uten å tro at sønnen faktisk skulle synes det hørtes moro ut.

Publisert: 29. juli 2015

Men det gjorde han, og meldte seg på gjorde han jommen også. I januar 1988 reiste han dermed avgårde til Malta for et fem måneders opphold der. Sammen med 18 jenter og ingen andre gutter.

Det oppholdet (og en ferietur senere samme år) var storveis, men av en eller annen grunn ble det ikke noen flere turer til Malta. Helt til 2013. 25 år etter første Malta-tur var det på høy tid med et nytt besøk på denne herlige lille øya langt sør i Europa.

I løpet av ferien tilbragte vi fine dager på tre forskjellige steder, som du finner omtalt her: Mellieha, Gozo og Valletta.

Alle stedene bød på flotte dager i gjestmilde og livsbejaende omgivelser. Det ble badeturer og fotturer, fotosafarier og besøk hos Skipper’n i Popeye Village, for å nevne noe.

Og vi fikk noen fine dagsturer fra de tre hoveddestinasjonene til Victoria (Gozo), Sliema, St. Julian, Mdina og Vittoriosa.

Vi hadde planer om å leie sykler både i Mellieha og på Gozo, men slo det raskt fra oss pga. topografien og veistandarden. For det første hadde vi klart å bosette oss ganske kronglete til hva angår sykling, og for det andre er det mange smale veier og så godt som ingen sykkelstier. Den usedvanlig (selv til Malta å være) varme junimåneden gjorde også sitt til at vi skrinla sykkelplanene.

Hvis vi skal trekke fram tre ting om Malta og Gozo, så blir det følgende:

  • Det er veldig lett å trives her.
  • Til å være to så flate øyer er det overraskende bratt mange steder.
  • Ønsker man (sand)strandliv, er ikke Malta eller Gozo stedet å dra til. Men de fleste steder har ellers meget bra bade- og svømmemuligheter. Det er også noen sandstrender, blant annet Mellieha Bay og Golden Bay på Malta, og Ramla Bay på Gozo.

Reiseinformasjon Malta

På UDs hjemmesider finner man land- og reiseinformasjon, deriblant innreisebestemmelser og generelle råd og tips til reisende, om de fleste land i verden. UDs reiseinformasjon for Malta.