Sjarmerende smug og
god stemning i Hania

Hania er Kretas nest største by (etter Heraklion), og er et ganske trivelig bekjentskap, med trange sjarmerende smug og god stemning.

Publisert: 29. juni 2015

Området rundt den fine venetianske havna er riktig så vakkert, og vi trives særlig godt i og rundt Topanas, på vestsiden av havna.

En tur i byparken, hvor vi blant annet har hilst på lokale kri-kri’er, er heller ikke å forakte.

Bystranda, som ligger enda et stykke vestover fra Topanas, faller derimot ikke helt i smak for en kresen nordboer.

På et par av turene våre innom Hania har vi også adoptert en skilpadde hos ARCHELON (the Sea Turtle Protection Society of Greece), som har hatt stand i nærheten av moskeen på havna, for 30 Euro per stykk. Dessverre har vi ikke hørt noe fra verken Anton eller Freddy dos Santos, som de to skilpaddene heter, på noen år nå, men vi regner med at de har det bra.

Til og fra flyplassen går det jevnlig busser, men av praktiske (og latskapsmessige) årsaker har vi ofte tatt en taxi, som koster mellom 20 og 25 Euro.

Mat og drikke i Hania

På promenaden i den venetianske havna er det noe slitsomt med innkastere på (minst) annenhver restaurant. Men, for all del, det er trivelige plasser også i Hania, blant annet Billy’s i gata med det enkle navnet Theotokopoulou, og et herlig upretensiøst sted som vi ikke vet hva heter i nærheten av det maritime museet, som vi kom over sommeren 2013.

I havna er også Castello, naboen til stedet uten navn, et fint sted å sitte.

Og, i hvert fall tidligere, var Zepos Restaruant et fast sted både for oss og store deler av Tales familie. Dessverre har Zepo selv (vi kan i hvert fall gå ut fra at han het det) forlatt skuta og startet nytt sted i Platinas.

Overnatting i Hania

Vi har kun bodd på Silde Studios Apartments, 31 Gamba Street, de gangene vi har vært i Hania, så det er så som så med sammenligningsgrunnlaget, men stedet kan likefullt trygt anbefales.

Silde ligger et par trange smug inn fra havna i Hania. Silvia, vertinnen, er vennligheten selv og gjør alltid sitt ytterste for at gjestene skal trives. Og ved ankomst har vi alltid fått hjemmelaget sitronkake. I gatene utenfor er det tidvis et aktivt og rikt dyreliv.

Vi har bodd i alle etasjene hos Silvia, og den definitive favoritten er toppetasjen. Denne er litt dyrere enn de andre leilighetene, men utsikten og plassen på terrassen veier mer enn opp for dette.

Tales familie har mange gode erfaringer med overnattingssteder i umiddelbar nærhet av Silde, deriblant Ifigenia. Og vår venn Stig tilbragte en (litt dyr, men veldig fin) natt sommeren 2013 i toppleiligheten på Madonna Studios, vegg-i-vegg med Silde.

Reiseinformasjon Hellas

På UDs hjemmesider finner man land- og reiseinformasjon, deriblant innreisebestemmelser og generelle råd og tips til reisende, om de fleste land i verden. UDs reiseinformasjon for Hellas